Organisaation tiedon julkaiseminen

Muokataan footeria ja sidebaria

Löysitkö teeman, joka olisi muuten hieno mutta esim. footerissa on outo linkki? Vastaus löytyy muokkaamalla php-sivua. Itselläni oli ongelma footerin kanssa, teema oli paras mitä löysin mutta footerissa oli outo linkki. Melkein jo vaihdoin teemaa, mutta parempaa ei löytynyt. Lopulta löysin tavan muokkata footeria.

Hieman apua löysin täältä, mistä sain peruskoodin footeriin. Mistä pääsin lisäämään koodin? Ulkoasu -> Muokkain -> Alapalkki (footer.php). Kaikkein yksinkertaisimmassa muodossa koodi on:

<hr /><div id=”footer”><p>Lisää teksti tähän<br </p></div></div> 

Laitoin siihen kokeeksi jotain ja päivitin tiedoston. Silti se ei toiminut. Lähdin etsimään tietoa netistä ja sain selville, että Pääsivun malliin (index.php) pitää lisää pieni koodi, että footer aktivoituu. Tässä on koodi:  

<?php get_footer(); ?>

Hyvin yksinkertaista. Php:n muokkausta voi käyttää hyvinkin paljon hyödykseen myös muissa asioissa, kuten kun teemaani ei kuulunut sidebaria. Silti halusin laittaa linkkejä oikealle. Tällöin menemme right.php ja lisäämme tällaisen koodin

<?php if ( !function_exists(‘dynamic_sidebar’)
        || !dynamic_sidebar(2) ) : ?>  <ul>
 <ul id=”sidebar”>

Tämän koodin avulla saamme right.php:sta toimivan sidebarin. Tämän jälkeen voi laittaa haluamaansa koodia, minä esimerkiksi lisäsin linkkejä kirjoittamalla ne itse html-koodiin.

Right-php ei tue vimpaimia, mutta itse kirjoittamalla sinne voi kuitenkin saada mitä itse haluaa. Itse opiskelin hetken aikaa yläasteella html-kieltä, eikä oppi ollut unohtunut. Tarinan opetus? Jos löydät hyvännäköisen teeman, älä huoli jos siinä ei ole sidebaria, voit itse lisätä sen :)

Virve Kosela

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.